Enkelverzwikking

Langdurige klachten na een enkelverzwikking

Afbeeldingsresultaat voor Langdurige klachten na een enkelverzwikking

Een enkelverzwikking maakt bijna iedereen wel een keer mee. Sommige sporters zullen het maar al te goed kennen en hier regelmatig mee te maken hebben gehad. Soms blijft de enkel lang na de enkelverzwikking nog klachten geven.

Restklachten na een verzwikte enkel zijn vaak het gevolg van enjekinstabiliteit. Bij enkelinstabiliteit zijn de enkelbanden niet goed hersteld na een enkelverzwikking of hebben spieren moeite met het actief stabiel houden van de enkel.

De behandeling van enkelinstabiliteit bestaat over het algemeen uit kinesitherapie en het dragen van een brace. In bijzondere gevallen kan overwogen worden te opereren. Omdat de operatie gepaard gaat met een lange revalidatieperiode, heeft kinesitherapie in combinatie met het dragen van een brace meestal de voorkeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s