Hoofdpijn

Verschillende soorten hoofdpijn

Afbeeldingsresultaat voor hoofdpijn

Hoofdpijn is een zeer algemeen begrip. Welke verschillende soorten hoofdpijn zijn er? Wat zijn de typische symptomen? En hoe worden de verschillende vormen van hoofdpijnen behandeld? We hebben het voor u op een rijtje gezet.

Hoofdpijn kan erg vervelend zijn. Meestal is het niet alleen de pijn in het hoofd die velen van ons tot wanhoop drijven. Juist omdat de pijn zich in het hoofd bevindt kan hoofdpijn er toe leiden we we ons extra lastig kunnen concentreren. Hoofdpijn heeft daarom vaak veel invloed op de manier waarop wij onze dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren.

Hoofdpijn in verschillende soorten en maten

Hoofdpijnklachten kunnen enorm variëren. Waar de één af en toe een klein beetje last heeft, zitten anderen met zo’n verschrikkelijke hoofdpijn dat ze absoluut geen raad meer met zichzelf weten en hun hoofd het liefst tegen de muur zouden willen bonken.

De bekendste vormen van hoofdpijn zijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn
  • Hoofdpijn door medicijnen

Symptomen van hoofdpijn

De pijn wordt vaak gevoeld rond het voorhoofd. Soms trekt deze door tot achter het oog, de slaap of de oren. Pijn aan de achterkant van het hoofd heeft vaak een verband met de spieren van de nek.

Hoofdpijn kan opkomen in fasen. Soms getriggerd door stress of externe factoren zoals licht en geluid. De hevigheid van een aanval kan verschillen. Met name clusterhoofdpijn en migraine staan bekend om de enorme pijn zij met zich mee kunnen brengen.

Hoofdpijn behandelen

In veel gevallen gaat hoofdpijn vanzelf weer over. Soms helpt het om even wat te eten, te drinken en rustig aan te doen. Echter, soms is er speciale behandeling nodig om de hoofdpijn terug te dringen. Meestal bestaat de behandeling dan uit medicijnen of wordt er een kinesitherapeut ingeschakeld.

Chronische hoofdpijn wordt over het algemeen door de specialist behandeld. De arts kan u hiervoor doorverwijzen naar een gespecialiseerde neuroloog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s