kniepees

Bult of zwelling langs de kniepees

Afbeeldingsresultaat voor knieklachten

Hoffitis is een ontsteking van het vetlichaam van Hoffa. Dit is een vetophoping die achter en naast de kniepees ligt. Door de zwelling die bij Hoffitis ontstaat, zijn er één of twee bulten zichtbaar aan de voorkant van de knie naast de kniepees.

Bij hoffitis treedt er een zwelling van het vetlichaam op waardoor het ingeklemd raakt tijden het (over)strekken van de knie. Deze zwelling is zichtbaar als twee bobbels net naast de kniepees die zich onderaan de knieschijf bevindt. Dit veroorzaakt pijn bij bijvoorbeeld (hard)lopen. Maar ook hurken of op de knieen zitten kan vervelend zijn, omdat er dan veel spanning/druk op het vetlichaam komt te staan. 

Meestal herstelt een hoffitis goed wanneer een tijdje rust genomen wordt. Soms is er echter sprake van een onderliggend probleem in de knie zoals artrose. Uiteraard moet in dit geval ook de artrose adequaat aangepakt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s