KANS

Muisarm, tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim of whatsapp-duim?

Afbeeldingsresultaat voor Muisarm, tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim of whatsapp-duim?

De populaire namen voor klachten aan de arm, nek en/of schouder vliegen je tegenwoordig om de oren. Op zich heel begrijpelijk, want door een aandoening een populaire naam te geven wordt deze gemakkelijker onthouden. Specialisten proberen dit echter te voorkomen.

Specialisten gebruiken liever één naam voor een groot aantal klachten die in de nek, schouder en arm voorkomen. Of u nu een muisarm, tablet-nek of whatsapp-duim heeft; de specialist zal opschrijven dat u KANS heeft.

KANS
KANS is een afkorting voor klachten aan de arm, nek en/of schouder. Het is een algemene benaming voor klachten die in deze lichaamsregio voorkomen en niet zijn veroorzaakt door een ongeluk of val.

Vroeger hoorde je de term RSI ook nog regelmatig langskomen als men deze klachten bedoelde. Tegenwoordig wordt deze naam door specialisten echter vermeden omdat de afkorting RSI staat voor repetitive strain injury. De naam suggereert hiermee dat de klachten altijd het gevolg zouden zijn van het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde activiteit of beweging. Dit is lang niet altijd het geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s